Kopakabana Bolivija Bijela Crkva

Viza za Boliviju

Bolivija je južnoamerička zemlja, smještena između Brazila i Argentine, u kojoj danas živi oko 11 miliona stanovnika. U pitanju je jedna od siromašnijih zemalja kontinenta, a najveći broj stanovnika živi u La Pazu.

Ako ste u Boliviji, obavezno posjetite najveću pustinju soli na svijetu, nevjerovatni Salar de Ujuni, koji sasvim sigurno spada u top 3 mjesta koja morate vidjeti u čitavoj Južnoj Americi, a u Amazonu u Boliviji, može se naći čak 40% svih biljaka i životinje koje žive na planeti.

Viza za Boliviju

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Madridu, Španija, ambasada BiH u Rimu, Italija kao i generalni konzulat u Milanu, Italija.
Na određenim sajtovima će vam reći da morate ići u Berlin po vizu za Boliviju, što nije tačno. Vizu za Boliviju, moguće je dobiti u bilo kojem konzulatu ove zemlje u Južnoj Americi. Ja sam je konkretno vadio u konzulatu Bolivije u La Pazu. U slučaju da je vadite kao ja u drugom konzulatu u Južnoj Americi, vizu nećete ništa platiti, dok ako je uzimati u konzulatu u Berlinu, ona košta 60 evra. Vizu možete uzeti i na granici u Boliviji, ali tada je cijena 100 dolara. Za više informacije, posjetite sajt konzulata Bolivije u Austriji - https://www.embajada-bolivia.at/espa%C3%B1ol/consulado/visas/
Fotografija 3x4cm, fotokopija važećeg pasoša, fotokopija karte sa ulaskom i izlaskom ili napraviti itinerer, rezervacija hotela, kopija kreditne kartice, fotokopija sertifikata o primljenoj vakcini protiv žute groznice. Viza se dobija isti dan u konzulatu.
Besplatno

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 comment