Viza za Japan

Viza za Japan

Da li postoji fascinantinija i neobičnija zemlja na svijetu od Japana? Zemlja izlazećeg Sunca, smještena je daleko na istoku, a osim bogate istorije i kulture koja se proteže kroz vijekove, Japan je danas jedna od najnaprednijih, najrazvijenijih zemalja svijeta i ekonomski najjačih zemalja na planeti. Japan je i zemlja sa najdužim životnim vijekom na svijetu.

Zemlja se sastoji od 3000 ostrva, a četiri najveća su Honšu, Kjušu, Šikoku i Hokaido.  Turisti najčešće obilaze gradove Tokio, Kjoto i Osaku, a zanimljivo je obići Hirošimu i Nagaski, gradove na koje su bačene dvije atomske bombe za vrijeme II svjetskog rata.

Preporuka je otići u Japan u proljeće kad možete da vidite čuveni cvijet sakuru.

Japan priroda

Viza za Japan

Za konzularnu pomoć nadležna je ambasada BiH u Tokiju, Japan.
Zahtjev za vizu se podnosi u Sarajevu, BiH.
Pasoš, obrazac za prijavu koji možete preuzeti na https://www.bosnia.emb-japan.go.jp/BHS/VisitJapanShort.html, 1 fotografija 4,5x4,5cm, fotografija mora biti zalijepljena na obrazac za prijavu. Molimo da ne koristite spajalicu ili traku za lijepljenje. Avionsku kartu sa jednom kopijom ili potvrdu rezervacije koju je izdala avio-kompanija ili neka od poznatih putničkih agencija, dokument kojim se potvrđuje da osoba može snositi sve troškove nastale tokom boravka. (izvod iz banke, itd).
46KM - Jedan ulazak, 92KM - Više ulazaka
90 dana

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *