Dubai

Konačno! Ukinute vize za Ujedinjene Arapske Emirate

Iako je u posljednjih nekoliko mjeseci bilo dosta priče na tu temu, vize za Ujedinjene Arapske Emirate, za građane Bosne i Hercegovine, konačno su ukinute!

Naime, na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH utvrđen je prijedlog memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o uzajamnom izuzeću od zahtjeva za ulaznu vizu. ”Zaključivanjem ovog memoranduma državljani Bosne i Hercegovine će biti izuzeti od obveze pribavljanja vize za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate, gdje mogu boraviti do 90 dana u bilo kojem periodu оd 180 dana.

Na isti su način državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata ranije oslobođeni pribavljanja viza za ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriju Bosne i Hercegovine, što je potvrđeno i ovim memorandumom”, saopšteno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na ovaj način će se državljanima Bosne i Hercegovine omogućiti jednostavnije i jeftinije putovanje u Ujedinjene Arapske Emirate u turističke i poslovne svrhe.

A ako budete planirali putovanje za Emirate, evo i video iz Abu Dabija koji sam prethodno radio.

Preuzeto sa sajta tuzlanski.ba

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *